Basis plugins voor je WordPress website

Onlangs kwam ik op een bloggersbijeenkomst van de Telegraaf en daar kreeg ik voornamelijk vragen over welke WordPress plugins ik allemaal gebruik. Deze kennis wil ik niet voor mezelf houden en graag met iedereen delen. Staat er een plugin niet tussen? Laat het weten via onderstaande comments en wie weet voeg ik de plugin toe! NB: Voor wie trouwens geïnteresseerd is in het thema dat ik Surfarama. Op deze website: WPThemes.co.nz staan overigens nog meer interessante thema’s.

Jetpack by WordPress.com

jetpack
Dit is een plugin die je moet hebben met de nadruk op moet! Deze plugin bestaat uit meerdere plugins ontwikkeld door het team van WordPress zelf. Belangrijkste plugins in deze plugin zijn: Sitestatistieken, mobiel maken van je website, jetpack comments, publicize en nog veel meer!

Jetpack by WordPress.com
Developer: various
Price: Free


All In One SEO Pack

aiosp
Dit is een must have plugin. Waarom? Omdat deze plugin je content klaarmaakt voor de zoekmachine. Betekent dat je site automatisch bovenin Google komt? Nee, als je bijvoorbeeld een titel maakt met beste tablet dan zijn er al 100 andere die dit gedaan hebben waardoor je als beginner op plek 101 komt. Wees dus origineel en denk na over hoe je gevonden wilt worden.

All in One SEO Pack
Developer: various
Price: Free


Meta Slider

metaslider
Deze plugin zorgt voor een dia voorstelling op plekken waar je zelf wilt. Bij mijn site gebruik ik hem op de index pagina zoals je kunt zien als je op Home drukt.

Meta Slider
Developer: Matcha Labs
Price: Free


Responsive Lightbox

lightbox
Ook deze plugin is er een die je moet hebben. Door een foto aan te klikken in een artikel verschijnt door deze plugin een mooie lightbox.

Responsive Lightbox by dFactory
Developer: dFactory
Price: Free


Contact Form 7

contact
Een simpele maar effectieve manier om een contactformulier in te stellen waar je maar wilt op je site!

Contact Form 7
Developer: Takayuki Miyoshi
Price: Free


Crayon Syntax Highlighter

crayon
Wil je code laten zien op je blog? En zie je dat de code knop niet al te best werkt? Dan is dit de ideale plugin. De plugin ondersteunt zo’n beetje alle programmeertalen.

Crayon Syntax Highlighter
Developer: akarmenia
Price: Free


Google XML Sitemaps

xml
Deze plugin heb je nodig voor zoekmachines zodat ze je site goed kunnen indexeren en op de hoogte kunnen blijven als je blog vaak verandert.

Google XML Sitemaps
Developer: Arne Brachhold
Price: Free


nrelate Flyout

nrelate
Dit is een plugin die handig kan zijn als je je bezoekers er op wilt attenderen dat er nog meer artikelen zijn om te lezen. Als je helemaal naar beneden scrolt dan zie je een schermpje verschijnen met de titel: Meer artikelen. Het formaat is geheel aan te passen en er zijn verschillende stijlen instelbaar.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google


Soccer Info

soccer
Echt een plugin voor liefhebbers van voetbal. Je kunt met deze plugin standen laten zien van alle competitiewedstrijden over de hele wereld. Google maar eens op voetbalstanden, dan kom je gegarandeerd op een site terecht die deze plugin gebruikt.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google


Ultimate TinyMCE

tinymce
Deze plugin moet je gewoon hebben als je niet zo handig bent, of gewoonweg geen zin hebt om met html codes te werken. Met deze plugin krijg je een werkbalk die tot een minimum vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Microsoft Word.

Ultimate TinyMCE
Developer: various
Price: Free


WordPress Related Posts

related
Zijn je bezoekers uitgelezen nadat ze onder in de pagina uitkomen? Geen probleem! Met deze plugin laat je andere gerelateerde artikelen zien en is volledig instelbaar.

WordPress Related Posts
Developer: Zemanta
Price: Free


WP-Appbox

wp
Een leuke app laten zien op je site en beschikbaar maken om te downloaden? Alweer, geen probleem! Deze app box maakt het mogelijk om apps van alle platformen in een druk op de knop beschikbaar te maken op je site.

WP-Appbox
Developer: Marcelismus
Price: Free


WP Super Popup

Wil je een popup helemaal jouw hand laten zien op je site? Dat kan met deze fantastische plugin! Ik heb een tijd lang zitten zoeken naar een pop up plugin om mijn bezoekers erop te attenderen dat ik iets weggeef. Bij andere pop up plugins mag je geen link in de pop up zetten maar bij deze wel!

WP Super Popup
Developer: pozzad
Price: Free


Smart Youtube PRO

Eenvoudig hoge kwaliteit YouTube video’s embedden? Dat is in een handomdraai te realiseren met deze plugin.

Smart YouTube PRO
Price: Free


Category Grid View Gallery

Aanrader van de http://www.defilmkijker.com/: Maak automatisch een pagina met specifieke posts geselecteerd op tags of categorien. Voeg een keer de shortcode toe op een pagina of post en die blijft vervolgens up-to-date zonder er naar om te kijken!

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google


6 Comments
  1. Ziet er goed uit, erg handig inderdaad! Ik zal hem toevoegen ;). Maar tag jij een pagina die bijvoorbeeld een 10 verdient of tag jij op een andere manier?

  2. In een artikel voeg ik als tag toe (score:10) en de plugin pakt dit dan vervolgens gewoon op met cgview tags=score-10 zodra de pagina wordt geladen.

  3. Hey schoonheid, mooie site heb je! Fijn dat ik je heb kunnen helpen, als er iets is laat maar weten 😉

Laat een bericht achter