Bluetooth headset koppelen PS3

Laatst liep ik door een grote elektronicazaak op zoek naar een headset voor mijn Playstation 3. Wat mij opviel is dat de bluetooth headsets daar rond de 30 euro kosten en op dat moment schoot me te binnen dat ik nog een headset (over oor) had liggen. Dit kostte 18 euro en ik besloot met lege handen te vertrekken en eerst de headset te testen en het werkt! Hoe ik dit gedaan heb zie je hieronder in een kort stappenplan:

Benodigdheden:
Een PS3
Een bluetooth headset.

In mijn geval de Plantronics ML12 18.00€ euro
Klik hier om ook deze te bestellen.

Plantronics

Stap 1

Zorg er eerst voor dat de headset geladen is, zet vervolgens de Playstation aan. Ga naar Instellingen, Randapparatuurinstellingen, Bluetooth-apparaten beheren en druk op Ja. Hieronder een voorbeeld:

ps3_bluetooth_config

Stap 2

Zet nu het bluetooth apparaat aan en druk de knop bellen een tijdje in, vervolgens gaat er een blauw en rood lampje knipperen op de headset zodat deze op zoek gaat om gevonden te worden. Druk vervolgens op Nu Zoeken op de playstation.

Vervolgens verzin je een pincode, ik gebruik 0000 en voer deze in op de playstation.

Nu is het bluetooth apparaat geïnstalleerd, hieronder een voorbeeld:

ps3_bluetooth_pin

Stap 3

Ten slotte moeten we de headset nog actief maken voor gebruik, ga naar Instellingen, Randapparatuurinstellingen en vervolgens Instellingen audioapparaat.

Ga naar Invoerapparaat en druk pijl omhoog naar het desbetreffende bluetooth apparaat en druk op X. Vervolgens druk je op bevestigen.

Doe nu de headset op en spreek een paar woorden, als alles goed is ingesteld hoor je jezelf terug via de headset.
Hieronder een voorbeeld:

ps3_bluetooth_test

Tip: Via de meeste games moet je nog via het optie menu aangeven dat je gebruik maakt van een headset, anders werkt deze alsnog niet!

11 Comments
  1. Hoi ik ben bezig met de tips van jouw met de headset maar kan het kloppen dat het zoeken een tydje duurt

  2. ik ben a uren bezig met een orgineel head set van playstation en kan hem niet vinden dat kloe ding gaat na 2 min. uit dan kan hi hem niet meer vinden wat te doen ???
    ditkan toch niet

  3. HELP ik wil mijn telefoon oortje (bluetooth) koppelen met mijn ps3 maar duurt mij telang heb je misschien een tip of iets dergelijks

  4. Hoi ik heb een headset gekocht alles gedaan en hoor ook mezelf maar als k in spel ga dan hoor ik niks en niemand hoe kan dat ?

  5. ik zit met probleem dat het geluid nog steeds door mijn scherm komt en niet via de JBL E50 BT hoe kan ik dat oplossen

Comments are closed.