De beste NCS (No Copyright Sounds)

Laatst wilde ik een uitzending maken op Twitch met muziek erbij, een leuke uitzending was het. Echter kwam ik er later achter toen ik de uitzending terug keek dat het geluid gemute was! Dit omdat ik de voorwaarde had overtreden door muziek af te spelen waar rechten aan ontleed was.

De uitzending had ik vervolgens geëxporteerd naar YouTube, en ja hoor er werden plotseling reclames aan het filmpje toegevoegd wat ik absoluut niet wilde. Wederom wegens het overschrijden van de auteursrechten.

Een groot probleem

Een groot probleem begon zich voor te doen, worden nu al mijn uitzendingen waar ik muziek in draai gemuted en vol gestopt met reclames? Of moet ik helemaal geen muziek meer toevoegen?

Het antwoord is nee! Tijdens het kijken naar diverse filmjes op YouTube over Agario merkte ik dat er geen reclame voorbij kwam. Dus gelijk gezocht naar de betreffende muziek en wat bleek, alle muziek was aangesloten bij NCS (No Copyright Sounds). Ideaal dus om te gebruiken bij dit soort filmpjes.

Hierop heb ik zelf een playlist gemaakt op Spotify en gelijk een podcast uitzending, want dat werd wel weer eens tijd.