DIY: Zelf een Twitch kanaal maken

Een wens die ik al heel lang heb is afgelopen weekend in vervulling gegaan: Een Twitch kanaal opzetten. Iets wat me al die tijd tegenhield was een stabiele maar vooral ook snelle internet verbinding. Nu is dat verleden tijd en kan ik eindelijk een Twitch kanaal beginnen. Tot nu toe heb ik maar een spel gespeeld als test voor deze post:

Het resultaat:

Watch live video from tomz_nl on www.twitch.tv

Wat is het plan?

– Games uitzenden vanaf pc. (voor ps3 bijvoorbeeld heb je een Elgato nodig).
– Uitzenden met webcam.
– Uitzenden met pop-up meldingen van volgers.
– Template maken voor Twitch.
– Uitzenden met muziek.
– Uitzenden met balk welke muziek er afgespeeld wordt op dat moment.

Begin bij het begin

Voordat je allemaal coole functies wilt toevoegen aan je stream moet je eerst beginnen met het opzetten van de stream. Dit kan lastig zijn omdat je alles los in moet stellen. In dit artikel probeer ik je een eindje op weg te helpen, maar uiteindelijk blijft het proberen totdat je de perfecte formule hebt samengesteld.

stream1. Download en installeer OBS (Open Broadcast Software)
2. Maak een berekening op deze site met welke instellingen je het beste kan streamen.

 

 

 

 

 

Overlay Template
Omdat ik geen photoshop heb, heb ik hier een gratis template gedwonload en bewerkt.
r32OprP

Geen webcam?
In mijn geval had ik geen webcam, omdat ik niet te veel geld wil uitgeven aan dit project gebruik ik mijn camcorder. Deze camcorder heb ik vervolgens aangesloten op een converter voor video naar pc wat perfect werkt!

Muziek instellen
Hiervoor gebruik ik het programma nightbot. De playlist maak je zelf aan van youtube links of soudcloud of je stelt hem zo in dat kijkers een nummers kunnen aanvragen. Maar met nightbot is er veel meer mogelijk waar ik later nog op terug kom. Bekijk hieronder een handleiding hoe je dit kunt instellen:

Klik hier om de currentsong.exe te downloaden

Volg pop-up instellen
Hoe cool is het voor degene die op volgen drukt van je kanaal en vervolgens zijn naam prominent in beeld komt te staan met een leuk geluidje. Dit heb ik ingesteld door het programma nightdev in te stellen. Zie hieronder de handleiding over hoe je dit kunt instellen:

Tips

Uitzending opslaan om later te bekijken?
Dit is eenvoudig in te stellen op de volgende manier:
Ga naar twitch, log in en ga naar settings. Ga vervolgens naar Channel & Videos en vink daar aan: Automatically archive my broadcasts.

Muziek gemute?

In mijn eerste stream had ik de muziek te hard aan staan, waardoor de uitzending later gemute werd, dit kun je herkennen aan onderstaande melding:

If you believe that your audio was improperly muted by Audio Recognition, please click “Appeal.” We will review your appeal and unmute it if appropriate. Please note that you are responsible for clearing all content uploaded to Twitch, and your content is still subject to our Terms of Service and DMCA guidelines.

Om dit te voorkomen raad ik je aan om het volume in Twitch niet hoger te zetten dan 40% of de muziek helemaal uitzetten.

Stay tuned:
Follow me @ http://www.twitch.tv/tomz_nl
twitch_tomz_farming_simulator