Favoriete website top 10

Onlangs werd mij gevraagd welke websites ik zoal bezoek. Goede reden om hier een artikel over te schrijven en iedereen te laten weten welke websites tot mijn favorieten behoren. Interessant feitje om te vermelden is trouwens ook dat mijn vaste computer aangesloten is op mijn TV in de woonkamer. Hierdoor hoef ik niet telkens te switchen van HDMI kanaal maar heb ik alles binnen handbereik. En van kabels heb ik ook geen last meer. Ik gebruik hiervoor een bluetooth muis en toetsenbord van het merk Rarpoo hier besteld bij Bol.com en werkt goed. Weet jij nog een leuke website? Laat het weten via onderstaande comments!

1. RLSLOG.net

rlslog website tumb
http://www.rlslog.net/ is al jaren lang mijn nummer 1 website. Dit omdat veel releasegroepen samengebracht worden en duidelijk in 1 overzicht komen te staan. Laatst hadden bijvoorbeeld 2 releasegroepen (Rasor7111 en NOSteam) een gekraakte versie van Simcity 5 uitgebracht. Normaal gesproken zou je niet zo 123 kunnen weten wanneer dit uitkomt, maar bij deze site zie je het meteen als je het in de gaten houd. Daarnaast worden nieuwe albums, films, magazines, games en meer releases getoond op deze release blog.

2. Kerbs on Security

kerbsonsecurity website tumb
Brian Kerbs is een online rechercheur / journalist die voornamelijk artikelen schrijft op zijn blog http://krebsonsecurity.com/ over: beveiligingslekken in software, identiteitsfraude, creditcardfraude, skimmers en meer. Voorheen was Brian van 1995 tot 2009 schrijver voor The Washington Post als techreporter. Ook staat Brian bekend om zijn grote en spraakmakende interviews met grote hackers.

3. Netflix

netflix website tumb
Vorig jaar werd Netflix geïntroduceerd in Nederland. Met ruim 44 miljoen leden over de hele wereld is Netflix de grootste online film distributeur. Ik gebruik Netflix nu zo’n 3 maanden en heb al veel bekeken. Het aanbod voor TV series en kinderen is groot te noemen. Maar als je deze eenmaal bekeken hebt, wordt het goed zoeken om nog iets nieuws te bekijken.

4. Tweakers

tweakers website tumb
http://tweakers.net/ is een groot breed online platform met name gericht op technologie. Deze site bevat heel veel informatie voor de beginnende computeraar maar ook zeker voor de hardcore computer nerd.

5. Hardware info

hardwareinfo website tumb
Veel uitgebreide reviews van hardware, van videokaart tot GPU. Wil je je kennis up-to-date houden over hardware? Dan is http://hardware.info/ site zeker een aanrader.

6. ShodanHQ

shodanhq website tumb
Wat is http://www.shodanhq.com/? ShodanHQ is een zoekmachine net als Google maar dan voor hackers. Ik ben zelf geen criminele hacker, ik vind het juist interessant om te kijken hoe slecht mensen hun thuisnetwerk beveiligen. ShodanHQ indexeert voornamelijk in tegenstelling tot Google hostnamen en WAN ip adressen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: NASjes, printers, topboxen, routers en pc’s.

7. DIY DRONES

diydrones website tumb
http://diydrones.com/ is een zeer waardevolle site voor iedereen die ook maar een klein beetje geïnteresseerd is in drones. Helaas wil mijn projectje niet echt vlotten voor het zelfbouwen van een drone. Binnenkort ga ik hiermee verder of ik begin opnieuw met een makkelijker model. Deze site is erg handig voor beginnende drone piloten maar ook voor de vergevorderde drone bouwer.

8. Marinetraffic.com

marinetraffic website tumb
Met http://www.marinetraffic.com/ kun je real time het scheepverkeer over de hele wereld in de gaten houden via GPS. Er zijn heel veel mogelijkheden op deze site om scheepverkeer te identificeren en om dit gedetailleerd in de gaten te houden.

9. KPN vandaag

kpnvandaag website tumb
Deze website volg ik voornamelijk om het nieuws, voetbal en documentaires te kijken. Ik vind dit een prima dienst om via de computer Nederlandse tv zenders te streamen. Echter vind ik het geluid wel matig.

10. Piratebay

piratebay website tumb
http://thepiratebay.se/ is de grootste P2P site van deze gehaktbal. Iedereen heeft hier vast ooit wel een torrent gedownload. Een heel groot nadeel van deze site vind ik de aanstootgevende advertenties, daarom nummer 10.