HDMI opnemen vanaf PC

HDMI opnemen vanaf je pc is niet moeilijk, lees deze handleiding zorgvuldig door en je bent in staat om je eigen TV, Playstation, XBOX of een ander apparaat aan te sluiten en op te nemen in full HD! Hieronder een stappenplan:

Stap 1

Schaf een HDMI opname kaart aan.
Voor deze handleiding gebruik ik:

HDMI 1.3 PCI Express High Definition Video Capture Card
Kosten: 138,60 USD, = 104,52 EUR
Besteld bij: Deal Extreme (Link)
Levertijd: 4-6 weken

LET OP! Als de douane het pakketje onderschept, komen er extra kosten bij! Deze kaart is touwens alleen compatibel met Windows XP!
hdmi_capture

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Bouw de kaart in en installeer de Honestech software die meegeleverd is met de kaart (als je niet weet hoe je een PCI kaart in je pc monteert, laat het even weten). Sluit vervolgens de HDMI kabel aan op de kaart, deze HDMI kabel gaat in het eerste slot. Vervolgens start je Honestech op en klik je eerst op HDMI, hieronder een voorbeeld:

honestech

 

 

 

Stap 3

Vervolgens gaan we de kwaliteit instellen van de opname, dit doen we door op het gereedschapsicoontje te klikken. Als je een snelle pc hebt, kun je alle instellingen op volledig zetten (FrameRate heb ik op 25 gezet omdat mijn pc het anders niet bijhoudt), hieronder een voorbeeld:
honestech_property_settings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Daarna nog even de audio instellen, mijn voorkeur gaat uit naar het opnemen van het geluid dat door de HDMI kabel gaat. Daarom heb ik ervoor gekozen om de interne audiokaart te gebruiken. Hieronder een voorbeeld:
honestech_property_settings2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindresultaat

Nu heb je alles ingesteld om in de beste kwaliteit op te nemen. Om deze instellingen te demonstreren heb ik een opname gemaakt vanaf de Playstation 3, de trailer van GTA V Franklin. Hieronder het eindresultaat in Full HD!

5 Comments
  1. heeft deze kaart een functie om in de achtergrond te recorden zoals de elgato? (Dat je kan ‘teruggaan in de tijd’ om dan alleen een stukje bijvoorbeeld op te nemen of omdat je vergeten was op te nemen?)
    En hoe krijg je dan beeld op je scherm als er enkel input is? Moet je dan ook een splitter hebben?

  2. Excuus voor mijn late reactie, vandaag toevallig een filmpje opgenomen en toen dacht ik nog aan je vraag. Dus om antwoord te geven (als het nog zin heeft..) nee hij kan niet terug in de tijd. Ik sluit mijn tv aan op de pc en neem vervolgens op. Groet

  3. Kun je wel van de UPC mediabox opnemen? Het HDMI-beeld via de uitgang is gecodeerd en wordt pas in de TV gedecodeerd, heb ik gehoord. Klopt dat?

Comments are closed.