Hoe installeer ik .apk en .obb bestanden op mijn ANDROiD apparaat?

Instructievideo

Daarnaast heb ik nog een mooie handleiding gevonden op YouTube van Downwindjc die hieronder te zien is.

Als je een spel download, (bijvoorbeeld van TPB) dan komen er meestal 2 bestanden mee. APK wat staat voor: application package file en obb wat staat voor Opaque Binary Blob. Het APK bestand is het installatie bestand, en de obb bestanden zijn de extra data bestanden van het desbetreffende programma. Nadat je deze handleiding gevolgd hebt ben je in staat om gedownloade spellen zelf werkend te krijgen op je smartphone of tablet, het is niet moeilijk namelijk.
Hieronder een klein stappenplan:

Stap 1

Zorg ervoor dat de 2 bestanden (apk en obb) in dezelfde map staan op je Mac of Windows PC. Hieronder een klein voorbeeldje.
apk_en_obb_file

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Zorg ervoor dat de 2 bestanden naar je ANDROiD apparaat gekopieerd worden. Dit kan op verschillende manieren door bijvoorbeeld een SD kaart te gebruiken. Ik gebruik hiervoor zelf Bluetooth. Hieronder een voorbeeldje:
bluetooth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Maak een map aan in de map Android genaamd obb en verplaats het .obb bestand naar deze map. Daarna maak je in de obb map een map aan met de exacte com. beschrijving of als je een SD kaart gebruikt kopieer je gewoon de volledige map. Hieronder een voorbeeld:

Als het obb bestand nog niet in de com. map staat dan moet je dit alsnog doen.
obb_en_com_bestand

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Open nu het APK bestand, nu gaat de app zich installeren. Hierna kun je het apk bestand verwijderen en de app openen en spelen maar!
gta_vc_1

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments
  1. tja tommie. Mbox werkt wel eventjes anders en ik kom er echt niet uit met dit spel (heroes of might and magic 3, homm3) De apk wordt wel uitgepakt maar de .obb?

  2. Hey Tommy , Thanks for the “walktrough” bij mij lukte het prima hoor, heb inmiddels ook wat EA games op mijn nieuwe smartphone , moest hiervoor wel account aanmaken bij EA om ondersteuning te krijgen , allemaal gelukt , best geinig als je weet ik de ballen verstand heb van computers en android technologie , nogmaals bedankt en de groetjes 😀

Comments are closed.