Ondertiteling permanent in een film zetten

ondertitel_tumbWaarom zou je ondertiteling vast willen zetten in een film? Reden kan zijn dat je een gedownloade film op je iPad of Playstation wilt kijken met ondertiteling zonder gedoe. Voorheen gebruikte ik het programma VirtualDub. Het nadeel van dit programma is dat je eerst de ondertiteling moet converteren van .srt naar .ssa. Daarna kwam het wel eens voor dat sommige codecs niet ondersteund werden waardoor je de video eerst moest converteren.

 

Download Any Video Convertor

Dat gedoe is vandaag de dag verleden tijd. Download het gratis programma AVC hier en zie zelf hoe makkelijk het is om ondertiteling permanent in een video te zetten. Wat zo tof is aan dit programma is dat je zelf aan kunt geven op welk apparaat de film met ondertiteling getoond moet worden. Ook kan het programma de film met ondertitel converteren naar de bekende codecs zoals xvid/avi. En last but not least, het programma download ook online filmpjes zoals YouTube en Vimeo.

Stappenplan permanente ondertiteling

1. Download eerst het programma Any Video Convertor hier. Daarna het programma installeren en openen.
avc_add_videoKlik als het programma is opgestart op Add Videos

 

2. Daarna klik je op Add Subtitle, kies het desbetreffende .srt bestand.
avc_add_subtitle

avc_convert_video

 

 

 

 

 

 

3. Daarna kies je op welk apparaat je de film wilt afspelen, je kunt ook standaard xvid/ avi instellen bij Common Video Formats.

 

 

 

 

 
avc_basic_settings4. Optioneel. Bij Basic Settings kun je het formaat aanpassen van de film en de kwaliteit instellen. Druk vervolgens op Convert now en klaar is kees!

18 Comments
 1. Hoy Tom,
  Bedankt voor de nuttige uitleg. Ik heb een vraag en hoop dat u deze kan beantwoorden.
  Het opstart geluid van Windows 7 aanpassen kan ik nergens vinden hoe dat moet. In Windows XP was dit geen probleem maar in Windows 7 als je naar geluiden gaat staat daar enkel Geluid van Windows starten afspelen. Ook in de lijst van de opstartgeluiden staat Windows starten daar niet in.
  Hartelijk bedankt op voorhand,
  Mr. Fabre Dirk

 2. Dag Dirk,
  Dit kunt u als volgt eenvoudig instellen: Als u met de rechtermuis op het bureaublad klikt en dan op “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. Vervolgens klikt u onderaan in het venster op “Geluiden”. Als u vervolgens een beetje naar beneden scrolt dan ziet u daar Windows aanmelden staan.
  Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Mvg Tommie

 3. Dag Tom, hartelijk dank voor je duidelijke tip voor any video converter en de uitleg!
  Alleen hoe krijg ik de subtitling synschroon met het gesproken geluid.Bij mij komt de ondertiteling ong.5 sec. te laat .Hoe kan ik dat oplossen?
  Bij voorbaat dank.

 4. Hi Tom,

  toch nog ff een vraagje ondanks je duidelijke uitleg hierboven.
  als ik de film met subs via een usb stick op m’n TV wil afspelen welke “afspeel selectie” maak ik dan ?

  alvast bedankt,

  Janno

 5. Hi Janno,

  Je hoeft niks anders te doen dan alleen het geconverteerde bestand op de usb stick te zetten want die subs zijn ingebakken. Maar ik weet niet welk formaat je tv afspeelt? Misschien eens kijken welk formaat ondersteund word.

  Groet, Tommie

 6. Hoi Tom
  Nu heb ik eern vraag ik heb een film met poolse ondertiteling onderaan
  ik heb namelijk een vriendin die spreekt pools ik zou dan gaag nederlandse ondertiteling boven aan de film plaatsen is dat ook mogelijk? .

  Groeten Laurens

 7. Hoi hoi Tom
  Ik zou graag van je weten hoe ik een Nederlandse ondertiteling krijg in een Engels gesproken filmpje. Alvast bedankt voor je genomen aandacht en moeite.

  Groetjes Bianca

 8. Hoi Tom,
  Bedankt voor je uitleg. Echter mijn geconverteerde bestand heeft steeds een grootte van 0 bytes en werkt dus niet. Wat doet ik fout?

  Groeten, Carlie

 9. Hoi Tom,

  Ik heb het zelfde probleem als Carlie.
  En ik zou ook niet weten wat ik fout doe.
  Graag zou ik u hulp willen gebruiken.

  Bij voorbaat dank,

  Ashray

 10. Heb net een muziekvideo bestand van 5min op mp4 van YouTube gedownload zonder Lirics. Heb toen handmatig een .srt bestand gemaakt met de muziektext en wilde em natuulijk erin branden bij wijze van proef, 5 min is te doen om te experimenteren.
  1e x converteren (duurde 2 á 3 min..) had ik ook een bestand van 0 bytes met een uitvoer bestand op MP4.
  2e x converteren deed ik op uitvoerbestand Customized Avi Movie .avi onder categorie “Gemeenschappelijke videoformaten”.
  en Bingo…. de ondertiteling is erin gebrand.

  Nu ga ik de tekstgrootte aanpassen, had em op Tahoma 14.., gezet maar op beeld mocht ‘t best wel wat groter ruimte zat a/d zijkanten.

  Grtzzz en bedankt Tom….

 11. Kun je ook de grootte van je lettertype aanpassen,vind de lettertype zo klein en ook eventueel een kleur..

 12. Hoe kan ik de grootte van het lettertype aanpassen. Ik heb het geprobeerd via ‘format’ maar mijn keuze heeft geen invloed op de ENORM GROTE subs [grootte 52!]. Graag advies

 13. Hey
  Geweldige uitleg!
  Heb het gevolgd en werkt perfect! Ik heb het laten converteren naar de nieuwe iPad. Alleen vind ik de ondertittels te groot, ze nemen namelijk meer dan de helft van het beeld in, ze zijn niet mee verkleint naar het kleine scherm. Hoe kan ik dit oplossen?

Comments are closed.