Ouders op afstand helpen

Sommige mensen kennen het wel, je woont op jezelf of samen met de liefde van je leven en je moeder of vader belt :o… Aan de andere kant van de lijn hoor je een ligt geïrriteerd persoon want de techniek luistert niet naar ze. Jij wordt gebeld want hier ben je handig in. “Ik kijk volgend weekend wel” gaf ik altijd als antwoord maar dan kom je langs om voornamelijk problemen op te lossen en niet voor de gezelligheid. Daar besloot ik verandering in te brengen door hulp op afstand te bieden.
cat

Hoe pak je zoiets eigenlijk aan? Gelukkig zijn er veel, heel veel remote programma’s om hierbij te helpen. Maar welk programma moet je nu hebben? Zou je ervoor moeten betalen en moet je stad en land afreizen om dit remote programma te installeren? Op deze vragen zal ik zo goed mogelijk proberen antwoord te geven in het stappenplan hieronder.

 

 

Windows / MAC OSX / Android?

Voor dit praktijkvoorbeeld maak ik gebruik van Windows 7 en Windows 8. In deze besturingssystemen zit al een remote hulpprogramma en kost dus niets! Laat het me weten als je gebruik maakt van MAC OSX, Linux of Android. Ik zoek graag uit wat de mogelijkheden hiervoor zijn en kan ze dan in dit artikel verder verwerken.

Stappenplan meekijken

Wat je eerst doet is contact opnemen met je moeder of vader via de telefoon. Vertel diegene in het geval van Windows 7 dat ze even naar Start moet gaan en vervolgens msra in typt en op enter drukt.
mouse

In het geval van Windows 8 vraag je even of de persoon in kwestie naar het beginscherm wilt gaan met de tegels en msra in typt em op enter drukt.

Afhankelijk van welke taal geïnstalleerd is op de betreffende computer of laptop kan er vervolgens op Invite someone you trust to help you of Nodig iemand uit….

Daarna mag de persoon klikken op (als je weet of er een standaard mailprogramma geïnstalleerd is zoals Outlook) Use e-mail to send invitation of Gebruik e-mail om… Mocht de betreffende persoon geen standaard programma geïnstalleerd hebben dan mag die persoon klikken op: Save this invitation as a file zodat die persoon deze kan mailen via bijv. Hotmail, Gmail etc. Deze mail met bijlagen moet naar je eigen mail verzonden worden!
msra2

Als het opslaan van de bijlagen of het verzenden van de mail gelukt is dan ziet de persoon een code die jij later in moet geven zodra je de mail ontvangen en de bijlagen geopend hebt.

Daarna mag de andere persoon op ja drukken, hiermee geeft de ander toestemming om mee te kijken. Vervolgens druk je in de linker bovenhoek op Request control of Besturing aanvragen. Vervolgens moet de andere persoon nogmaals op ja drukken om toestemming te geven om de besturing over te nemen.

Resultaat

Nu kun je je ouders uit de brand helpen en de volgende keer als je een keer op de koffie komt dan kom je alleen voor de gezelligheid en niet om problemen op de pc of laptop op te lossen.
ouders helpen op afstand

Snelle manier om verbinding te maken

Snel verbinding maken kan door simpelweg een hostname of ip adres in te voeren. Nadeel is wel dat de andere pc in hetzelfde domein aangesloten moet zijn. Vaak is dit niet het geval maar mocht dit toch zo zijn, zie hieronder de code.
Start => msra /offerra
msra ip or hostname

2 Comments
 1. Beste Tommie,

  Daar heb je mij toch maar mooi mee geholpen met hulp op afstand.
  Ik ben daar echt heel blij mee, wat een mooie oplossing.
  Handig toch zo´n zoon en gezellig dat je dit weekend langskomt!
  Nu heb ik toch nog een paar…………

  Jouw moeder

Comments are closed.