PS3 controller verbinden met PC

Heb je een PC en heb je een Playstation 3 controller? Dan heb je geluk! Je kunt deze eenvoudig aansluiten via de USB kabel maar draadloos is ook mogelijk. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit a.d.h.v. een videohandleiding die ik gemaakt heb hoe je dit voor mekaar krijgt.

playstation_3_controller_op_pc_aansluiten

Als je draadloos wilt gamen via je pc met een Playstation 3 controller dan heb je een aparte Bluetooth dongel nodig. Een geschikte dongel is hier te vinden. Nu hebben we een Bluetooth dongel, wat hebben we nog meer nodig? Natuurlijk ook een Playstation controller en de oplaadkabel. Ik was toevallig mijn kabel kwijt dus een oude Nokia kabel voldeed ook. Als je alles bij de hand hebt kun je de videohandleiding volgen hieronder:

Hoe zet ik de controllers uit?

De controllers zet je eenvoudig uit door de knoppen R1 + L1 + de PS knop in te drukken.

Werkt de handleiding niet?

Oorzaken kunnen zijn:

 • Scarlet.Crush Productions verkeerd genoemd
 • XBOX 360 Controller Drivers niet geïnstalleerd
 • Direct X niet up-to-date
 • Microsoft visual C++ niet up-to-date
 • Frame dot Net 4 niet up-to-date

Ook kan het zijn dat je Bluetooth dongel niet compatibel is met de software. Het kan ook zijn dat je de USB dongel al gebruikt voor andere apparaten. Als dit het geval is dan zou ik een aparte dongel hiervoor aanschaffen, deze zijn niet duur. Een compatibele dongel is hier te vinden en kost slechts een tientje.

Mocht je toch nog problemen hebben, laat het weten onderaan de pagina. Have fun!

13 Comments
 1. Misschien nog een ander idee voor een artikel is hoe je een PS2 controller aan kan sluiten op een Android tablet. Met een micros-usb converter en een ps2/ps3 to usb converter is dat namelijk ook aan de praat te krijgen.

 2. Goeie tip! Ik zal eens kijken bij de plaatselijke kringloopwinkel of ik zo’n PS2 controller op de kop kan tikken

 3. Ik denk dat je dongel niet compatible is, dit probleem had ik ook eerder. Als je via de “blutooth driver installer” het apparaat installeert staan alle 5 drivers dan in de lijst als deze klaar is? Als blutooth driver hier niet tussen staat dan weet je zeker dat de usb dongel niet compatible is.

 4. Hallo

  om dat mijn echte controller kapot is gegaan en ik even geen geld heb om een echte te kopen heb ik een controller met draad gekocht voor ps3 en pc deze heeft het ongeveer 10 dagen gedaan op mijn ps3 maar conect in eens niet meer. is hier nog wat aan te doen iemand tips ,het is een gioteck waar je ook headsets van heb.

  achter zit een gaatje wat op rieset lijkt dit heb ik geprobeerd in te drukken helaas zonder efect iemand een oplossing 😛 behave een echte kopen.

  hoor het graag

  Mvg san

 5. goedenavond,

  Ik heb zojuist uw filmpje gevolgd, echter heb dit op een windows 8 laptop gedaan met ingebouwde bluetooth.
  Ik krijg zo lang ik de controller aangesloten heb met de kabel deze wel weergegeven bij mijn apparaten, echter via de bluetooth wordt het niet herkent.
  Ook kan ik de controller niet testen op het moment dat deze met de kabel is aangesloten)
  Heb ik nog een extra bluetooth dongel nodig? het lijkt mij een beetje overbodig gezien bluetooth al in mijn laptop zit.

  Mvg Nick

 6. Hi Nick, die dongel heb je zeker nodig! Niet alle bluetooth apparaten kunnen namelijk overweg met de controller. Gr Tommie

 7. Hallo,

  Ik heb het filmpje stap voor stap gevolgd, maar als ik naar devices & printers ga en vervolgens rechtermuisknop op PLAYSTATION(R)3 controller klik, game controller settings, dan staat er nog niks in het vakje van die XBOX drivers. Ook werkt de controller helaas nog niet. Wel zijn alle drivers geinstalleerd!. Wat nu?

 8. Ik heb alles gedaan alleen mijn rechter draaiknop op ps3 controller doet t niet. Is de controller dan kapot of iets mis met het downloaden. Bij het testen deed het t trouwens wel. Alleen bij FIFA 15 niet.

Comments are closed.