PS3 controller verbinden met PC

Heb je een PC en heb je een Playstation 3 controller? Dan heb je geluk! Je kunt deze eenvoudig aansluiten via de USB kabel maar draadloos is ook mogelijk. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit a.d.h.v. een videohandleiding die ik gemaakt heb hoe je dit voor mekaar krijgt.

playstation_3_controller_op_pc_aansluiten

Als je draadloos wilt gamen via je pc met een Playstation 3 controller dan heb je een aparte Bluetooth dongel nodig. Een geschikte dongel is hier te vinden. Nu hebben we een Bluetooth dongel, wat hebben we nog meer nodig? Natuurlijk ook een Playstation controller en de oplaadkabel. Ik was toevallig mijn kabel kwijt dus een oude Nokia kabel voldeed ook. Als je alles bij de hand hebt kun je de videohandleiding volgen hieronder:

Hoe zet ik de controllers uit?

De controllers zet je eenvoudig uit door de knoppen R1 + L1 + de PS knop in te drukken.

Werkt de handleiding niet?

Oorzaken kunnen zijn:

  • Scarlet.Crush Productions verkeerd genoemd
  • XBOX 360 Controller Drivers niet ge├»nstalleerd
  • Direct X niet up-to-date
  • Microsoft visual C++ niet up-to-date
  • Frame dot Net 4 niet up-to-date

Ook kan het zijn dat je Bluetooth dongel niet compatibel is met de software. Het kan ook zijn dat je de USB dongel al gebruikt voor andere apparaten. Als dit het geval is dan zou ik een aparte dongel hiervoor aanschaffen, deze zijn niet duur. Een compatibele dongel is hier te vinden en kost slechts een tientje.

Mocht je toch nog problemen hebben, laat het weten onderaan de pagina. Have fun!

8 Comments
  1. Misschien nog een ander idee voor een artikel is hoe je een PS2 controller aan kan sluiten op een Android tablet. Met een micros-usb converter en een ps2/ps3 to usb converter is dat namelijk ook aan de praat te krijgen.

  2. Goeie tip! Ik zal eens kijken bij de plaatselijke kringloopwinkel of ik zo’n PS2 controller op de kop kan tikken

  3. Ik denk dat je dongel niet compatible is, dit probleem had ik ook eerder. Als je via de “blutooth driver installer” het apparaat installeert staan alle 5 drivers dan in de lijst als deze klaar is? Als blutooth driver hier niet tussen staat dan weet je zeker dat de usb dongel niet compatible is.

Laat een bericht achter