Windows 7 fout C0000034 bij toepassen van updatebewerking oplossen

In deze post ga ik het hebben over een vervelend probleem namelijk bij het opstarten de melding krijgen: “Fout C0000034 bij toepassen van updatebewerking..” Zie hieronder een foto van het probleem:

C0000034

C0000034

Benodigdheden: Het enige wat je nodig hebt om dit probleem op te lossen is je installatie cd van Windows 7 en 10 minuten van je tijd!

Stap 1.

Stop de Windows installatie cd in cd-rom drive en herstart de computer of laptop. Een andere versie van Windows 7 bijvoorbeeld 32-bit of 64-bit of Enterprise of Home Premium is ook voldoende om dit probleem op te lossen.

Stap 2.

Druk bij het beginscherm op de opstartoptie (meestal is dit F9) en selecteer vervolgens booten vanaf CD/ DVD station. Druk vervolgens op een willekeurige toets om de installatie te starten als hier om gevraagd word. Wacht even tot de installatie bestanden geladen zijn en druk op Volgende en vervolgens Uw computer herstellen en Volgende.

Stap 3.

Command Promt opstarten en notepad.

Klik op Command Prompt onderaan de lijst. Hieronder een voorbeeld:
opties_voor_systeemherstel

 

 

 

 

 

 

 

 
In Command Prompt typ je de volgende code in om notepad op te starten:

%windir%\system32\notepad.exe

In kladblok ga naar Bestand-> Openen.
Wijzig het type bestand van txt naar alle bestanden.
Ga naar C:\Windows\winsxs\ (of een ander station waarop Windows is geïnstalleerd)
In die map, vind pending.xml en maak voor de zekerheid een kopie hiervan in geval er iets mis gaat. Dit doe je door het bestand pending.xml te openen en op te staal als. Deze kopie mag gewoon in dezelfde map staan.

Stap 4.

Open nu de oorspronkelijke pending.xml. Het duurt doorgaans een tijdje om te laden, want het is een groot bestand.

Stap 5.

Druk CTRL + F en zoek naar het volgende: 0000000000000000.cdf-ms
Dat zijn zestien (16) nullen 😉

Stap 6.

Verwijder de volgende tekst (de jouwe kunnen net een beetje anders zijn):
OPMERKING: De zoekresultaten zullen misschien niet exact hetzelfde zijn, maar het belangrijkste is om de regel vanaf: te verwijderen.

Stap 7.

Sla het bestand op, sluit notepad, sluit Command Prompt en herstart de computer of laptop.
Als je dit gedaan hebt duurt het even voordat de computer of laptop weer opgestart is.

9 Comments
 1. fantastisch dat ik deze thread gevonden heb. Een tijdje geleden heb ik de bewuste update gedownload en nu krijg ik hetzelfde probleem. Als ik echter die pending.xml wil hernoemen naar pakweg pending.old…dan vindt hij dat bestand niet??? Ook met die registeraanpassingen ben ik niet veel, want ik vind geen Offline_Components ondr HKLM, enkel gewoon Components (de betreffende sleutels heb ik wel gedelete). Iemand nog ideeën? Ik heb die windows vista DVD al gebrand en gebruikt, maar dat lijkt ook niet te lukken. HELP!

 2. Heb je Windows 7 of Windows Vista? Probeer eens notepad te openen en klik op bestand openen. Klik daar eens met je rechtermuis op pending.xml en dan zou je wellicht een kopie kunnen maken. Je zou ook pending.xml kunnen openen en opslaan als kunnen proberen. Laat even weten of het gelukt is.

 3. Hoi, ik heb even een vraagje! (Heb er niet heel veel verstand van en dat blijkt misschien ook wel uit mijn vraag..)
  Ik krijg deze foutmelding namelijk ook en ben behoorlijk in paniek geraakt.. Wanneer ik deze stappen volgen (met installatie ed), raak ik dan mijn persoonlijke bestanden kwijt?

 4. Nee geen probleem hoor, maar het antwoord op je vraag is nee! Je behoudt je bestanden wel, dus als je bovenstaand stappenplan hebt gevolgd kun je de laptop of pc weer opstarten.
  Zodra je opgestart bent, kun je weer verder werken al zou ik sowieso altijd een back-up maken voor het geval dat.

 5. ik vind dit bestand niet; 0000000000000000.cdf-ms
  wel ander .cdf-ms text…

  kan dit? en welke moet ik dan verwijderen?

 6. Zit je wel in pending.xml? En je zou kunnen proberen om inderdaad cdf-ms text na en inclusief weg te halen en de pc of laptop opnieuw op te starten. Mocht dit niet de oplossing zijn dan zou ik de kopie van pending.xml terug zetten en dan kijken we verder.

 7. “Verwijder de volgende tekst (de jouwe kunnen net een beetje anders zijn):”

  En daarna staat nergens welke tekst ik moet verwijderen.
  Alles vanaf “:”, maar ik zie in dit bestand geen “:”. Ik zie enkel “=”.

  Wat moet er verwijderd worden?

 8. Je hebt gelijk, ik zie dat de code niet meer weergegeven wordt om een of andere reden. Ik kijk ga het zo snel mogelijk weer in orde maken. Je hoort nog van me!

 9. Ik heb de originele Windows 7 CD niet meer en dus ook de code niet. Kan ik ergens Windows 7 downloaden en die dan gebruiken? Of help ik de laptop dan helemaal naar z’n grootje?

  Alvast bedankt

Comments are closed.